Healthy Habits

Over mij

 Ik vind het enorm fascinerend wat het lichaam allemaal kan. Ik leef daarom erg bewust. Dit betekent dat ik enorm blij word van gezonde maaltijden, zwemmen in buitenwater, bewegen, wandelen (met mijn lieve hondje Tommie), en in de natuur zijn. Ik ben dol op teamsports en zelf handbal ik al vanaf dat ik klein ben. Aan de andere kant hou ik ook van feestjes, lekker uiteten gaan en ben ik een enorme zoetekauw (taart kun je mij echt voor wakker maken!). Waar het mij om gaat is hoe ik lekker kan leven, genieten, en mezelf echt goed voelen op een natuurlijke manier, zonder het gevoel van verplichtingen (moet calorieën tellen, moet vroeg naar bed, moet alleen maar gezonde dingen eten). Het gaat mij om een fijne natuurlijke leefstijl die goed bij mij past en waarbij ik het beste uit mezelf haal. 


Ik heb geleerd hoe mijn lichaam werkt en wat de effecten zijn van de keuzes die ik maak over bijvoorbeeld voeding, bewegen, of social media. In de wereld waarin we leven krijgen we het steeds drukker, neemt de (mentale) werkdruk toe en zijn er steeds meer hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jij op elk moment, wanneer je maar wil toegang hebt tot bijvoorbeeld films of series.  Wat vele mensen niet weten is dat het gebruik ervan voelt als ontspanning maar door het doorlopende gebruik toch een druk op de gezondheid legt.
Nu is het mijn missie geworden om deze inzichten met anderen te delen en te helpen ook de beste versie van zichzelf te worden. Dit betekent vol energie door het leven gaan, zonder ziektes of klachten zoals eczeem, vermoeidheid, acné, buikpijn, en ga zo maar door.

 
Vanuit mijn opvoeding heb ik al veel meegekregen over gezond leven door middel van voeding en regelmatig bewegen. Mijn moeder is hier ook enorm door gefascineerd en heeft mij en mijn twee zussen ook geprobeerd zo gezond mogelijk op te voeden. Toen ik 18 was en het VWO had afgerond heb ik heel lang getwijfeld om de studie Voeding & Gezondheid in Wageningen te gaan doen. Omdat ik eigenlijk nog helemaal niet goed wist wat ik wilde, heb ik toch besloten een algemenere studie te gaan doen en ben ik International Business gaan studeren in Maastricht.

Desondanks bleef mijn interesse voor voeding en gezondheid aan mij knagen. Al hield ik me hier een stuk minder mee bezig tijdens mijn studententijd. Toen liet ik me helemaal gaan en ben ik ook ruim 10 kilo aangekomen. Ik dacht dat ik alles uit het leven haalde maar pas  toen ik een half jaar in Singapore ging studeren en mijn alcoholconsumptie een stuk lager was, merkte ik wat voor effect dit had en wat ik eigenlijk ingeleverd had. Ik viel af, voelde me een stuk fitter, werd productiever en zat veel lekkerder in mijn vel. Dit heeft me doen inzien wat de impact van je levensstijl is op je gezondheid. Dit gaat veel verder dan alleen aankomen of afvallen! Bij terugkomst uit Singapore heb ik aan de Open Universiteit de cursus Voeding & Gezondheid gevolgd. Tijdens mijn studententijd was ik bevriend met echte kookliefhebbers en zo heb ik in die jaren goed leren koken. Zo kookten we vaak voor grote groepen. Aan het einde van mijn studententijd gaf ik hier steeds meer mijn eigen, gezondere draai aan.

Mijn passie voor gezondheid is alleen maar gegroeid en ik ben me hier steeds meer in gaan ontwikkelen middels het lezen van veel (wetenschappelijke) artikelen, onderzoeken, boeken en door het volgen van verschillende cursussen en opleidingen. Ik heb meerdere opleidingen tot Orthomoleculair Therapeut gevolgd en heb mijn passie gevolgd. Onderdeel van het beste uit je zelf halen is ook kiezen voor werk dat jij echt leuk vindt. Ik heb gekozen om een succesvolle carriere en een goed betaalde baan op te zeggen omdat ik meer energie krijg van het spreiden van kennis over gezondheid. Het maakt mij heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om Healthy Habits te starten en ik hoop jou (en je bedrijf) te ondersteunen om het beste uit jezelf (en je bedrijf) te halen.